OVER RIBELLA BEAUTY

Mijn naam is Risja van Heijningen. Mijn grote passie is “De Huid” en alles wat daarmee te maken heeft! Ik haal veel voldoening uit het verbeteren van de huidconditie en het behandelen van huidproblemen van mijn cliënten. Het geeft mij een goed gevoel als mijn cliënten tevreden de deur uit gaan.

Na jaren werkzaam te zijn geweest in de beauty-branche heb ik mijn droom als zelfstandig medisch schoonheidsspecialist verwezenlijkt. Ik zal kort samenvatten hoe ik ben doorgegroeid naar mijn huidige praktijk:

Sinds 2009 ben ik gediplomeerd schoonheidsspecialiste. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan het “International Instituut-Thomas” en heb ten behoeve van mijn eindscriptie zes maanden bij een huidclinic in Curaçao gewerkt. Eveneens heb ik veel ervaring opgedaan tijdens het werken als schoonheidsspecialiste bij Wellness Resort Elysium en Parfumerie Mooi van Marian. Mijn diploma permanente make-up behaalde ik in 2012 bij “Ecuri cosmetics”. Omdat de kennis in de medische wereld zich continu blijft ontwikkelen ben ik van mening dat je als schoonheidsspecialiste nooit bent uitgeleerd. Als nieuwe uitdaging ben ik in 2015 gestart met de opleiding tot Medisch Schoonheidsspecialiste Dermatologie bij “Uconsultancy”. Met blijdschap kan ik vertellen dat ik 4-3-2020 mijn diploma in ontvangst heb mogen nemen. Hieronder vertel ik graag wat deze titel precies inhoudt.

Een Medisch Schoonheidsspecialist is gespecialiseerd in het bieden van verantwoorde huidzorg volgens medische richtlijnen en kunt u herkennen aan het kwaliteitslabel Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®.

Gediplomeerde schoonheidsspecialisten krijgen dit kwaliteitslabel pas toegekend na de basis,- en vervolgopleiding en de Masterclass Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten succesvol te hebben afgerond. Er vindt regelmatig nascholing plaatst op bekwaamheid en actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied dermatologie.

Het kwaliteitskeurmerk betekent dat de Medisch Schoonheidsspecialist onafhankelijk is opgeleid volgens de medische richtlijnen van gespecialiseerde huidbehandelingen en heeft een belangrijke signaalfunctie bij verschillende huidaandoeningen. Door een huidaandoening in een vroeg stadium te herkennen, kan er op professionele wijze een doorverwijzing plaatsvinden naar een huisarts.

Daarnaast kan een Medisch Schoonheidsspecialist diverse specialistische huidbehandelingen toepassen, waaronder acné, overbeharing en camouflage en kan verantwoorde productkeuzes maken,is een expert op het gebied van cosmetica-ingrediënten in huidverzorgingsproducten en is getraind om te werken met specialistische apparatuur.

Iedere Medisch Schoonheidsspecialist staat geregistreerd op www.medisch-schoonheidsspecialist.nl

Op deze site vind je alle informatie over de behandelingen die ik je kan aanbieden in mijn praktijk in Poeldijk. Neem vooral een kijkje!

Een nieuwe look of een probleem met de huid? Ik hoop je binnenkort te kunnen ontmoeten bij Ribella Beauty.

Graag tot ziens!