Nazorg

|NAZORG VAN DE PERMANENTE MAKE-UP|

De nazorg is erg belangrijk voor het uiteindelijke resultaat van de behandeling! Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om je zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Om de Permanente make-up behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen voor het beste resultaat raad ik de volgende adviezen als nazorg instructies aan:

  • De behandelde huid dient gedurende 5 tot 10 dagen droog te worden gehouden. Let op dat je géén water, crèmes, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. Sterk aangeraden wordt het om tijdens de eerste 5-10 dagen een dun laagje vaseline met een wattenstokje op de behandelde huid aan te brengen tijdens het douchen. De huid zal op deze manier sneller en mooier genezen en dan na 5-10 dagen is de huid gesloten en kan deze weer nat gemaakt en opgemaakt worden.
  • De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat je huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen. De eerste week na de behandeling dien je ook niet onder de zonnebank te gaan en ook de natuurlijke zon zo veel mogelijk te vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en de kleur minder intens maken. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zal je hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.
  • Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen. Dep het behandelde gebied alleen met een schone tissue schoon en probeer het zoveel mogelijk droog te houden.
  • Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
  • Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om 5-10 dagen niet te sporten, naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit.
  • Vermijd de eerste 7 dagen zoveel mogelijk  zonlicht of zonnebank. Probeer in de toekomst als u in de zon gaat de PMU te beschermen door deze met factor 30 of hoger in te smeren.
  • Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelingen te gebruiken op de PMU gedurende 30 dagen na de behandeling.